کاهش وزن, مجله ورزشی

رژیم فستینگ چیست ؟

رژیم فستیگ چیست ؟

رژیم فستینگ چیست ؟ در دنیای امروز انواع مختلفی از رژیم های غذایی برای کاهش وزن وجود دارد. رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب یکی از معروف ترین این روش ها برای لاغری است. در این رژیم اهمیتی ندارد که شما چه چیزهایی می‌خورید، بلکه زما غذا خوردن شما در رژیم فستینگ مهم است. در این رژیم شما 16 تا 24 ساعت نمیتوانید غذایی مصرف کنید، به این زمان، زمان روزه داری میگویند. البته شما در زمان روزه داری میتوانید از مایعات بدون کالری مثل آب و یا مایعات کم کالری مثل چای و قهوه استفاده کنید. این رژیم چند نوع مختلف دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.

همچنین شما عزیزان میتوانید برای خرید انواع ویتامین ها و مکمل های بدنسازی از فروشگاه فیتنس 1400 استفاده کنید.

 

انواع رژیم فستینگ

در ادامه پاسخ به سوال رژیم فستینگ چیست باید به انواع این رژیم بپردازیم، این رژیم 6 نوع مختلف دارد.

روزه داری 12 ساعته

این روش از دیگر روش های فستینگ راحت تر میباشد. در رژیم فستینگ 12 ساعته، شما فقط باید اراده کنید که 12 ساعت چیزی نخورید. شما میتوانید به راحتی حدود 8 ساعت یا حتی بیشتر از این رژیم را بخوابید و بسیار راحت تر این زمان را تکمیل کنید. روزه داری 12 ساعته یکی از بهترین روش ها برای افرادیست که تازه این رژیم را شروع کرده اند.

فستینگ 16:8

در این رژیم هم مانند رژیم قبلی باید 16 ساعت از غذا پرهیز کرده و 8 ساعت میتوانید هر غذایی میل کنید. بهتر است از این رژیم بعد از چند مدت فستینگ 12 ساعته استفاده کنید تا بدن شما کمی به آن عادت کرده باشد. شما میتوانید این کار را 1 یا 2 بار در هفته انجام دهید. همچنین حتما قبل از انجام این رژیم باید با یک پزشک مشورت کنید.

رژیم فستینگ 5:2

همانطور که از اسم این روش معلوم است، شما 5 روز در هفته به اندازه کافی غذا میخورید و باید دو روز در هفته کالری دریافتی بدنتان را کم کنید. برای مثال آقایان در زمان روزه داری میتوانند روزانه حدود 600 و بانوان حدود 500 کالری دریافت کنند. همچنین توصیه میشود از غذاهایی با پروتئین بالا استفاده کنید.

رژیم 24 ساعته

این نوع از رژیم فستینگ کمی از حالت های قبلی سخت تر است، چون که شما یک یا دو روز در هفته فقط میتوانید آب و چای و قهوه بخورید. برای مثال از بعد از خوردن شام نمیتوانید تا وعده شام بعدی غذایی میل کنید. پیشنهاد میشود قبل از انجام این رژیم حتما با یک پزشک مشورت کنید تا دچار مشکل مشوید.

فستینگ یک روز در میان

در این رژیم ها مثل روش قبل باید به مدت 24 ساعت ناشتا باشید. در این رژیم یک روز در میان باید روزه دار باشید، به همین دلیل یکی از سخت ترین روش های فستینگ است. تحقیقات نشان داده اند که این رژیم نسبت به دیگر رژیم ها برتری زیادی ندارد، پس پیشنهاد میشود که از روش های دیگر استفاده کنید

رژیم جنگجو

رژیم فستینگ جنگجو چیست؟ در این روش از رژیم فستینگ شما کل روز در حالت فستینگ هستید. شما 20 ساعت در طول روز فقط میتوانید از میوه ها و سبزیجات به مقدار خیلی کم استفاده کنید و شب ها یک وعده غذایی خوب داشته باشید. در این وعده شما باید پروتئین و فیبر بالایی به بدنتان برسانید. این روش هم روش بسیار سختی است و باید زیر نظر پزشک انجام شود.

 

رژیم فستینگ چیست ؟

 

نکاتی برای رژیم فستینگ

این رژیم باید با احتیاط بالایی انجام شود، چراکه انجام اشتباه آن میتواند به شما آسیب وارد کند. پس حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • حتما در وعده های غذایی فیبر و پروتئین بالایی دریافت کنید. در ادامه بهترین مواد غذایی در این رژیم را معرفی خواهیم کرد.
  • بعد از اتمام فستینگ به هیچ وجه پرخوری نکنید.
  • به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید.
  • این رژیم حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود.
  • بعد از مدتی به بدن خود استراحت دهید یا رژیم را سبک کنید.
  • برای شروع با روش های آسان مثل 12 ساعته شروع کنید.

 

مزایای رژیم فستینگ

حالا که با نحوه انجام رژیم فستینگ آشنا شدیم، باید به این مبحث بپردازیم که این رژیم چه فوایدی برای ما دارد. کاهش وزن اصلی ترین دلیل گرفتن این رژیم است. در این رژیم چربی های بدن به جای قند تجزیه میشوند. همچنین در این رژیم کالری پایین تری به بدن میرسد و متابولیسم بدن نیز بالا میرود. همه اینها باعث میشوند که شما کاهش وزن خوبی داشته باشید. افزایش هورمون رشد، کاهش انسولین، سلامت قلب و مغز، افرایش طول عمر و افزایش هورمون رشد از فواید دیگر رژیم فستینگ هستند.

 

عوارض رژیم فستینگ

همانطور که گفتیم این رژیم فواید زیادی دارد؛ اما اگر از آن به صورت غیر اصولی استفاده کنید و نکاتی که بالا گفتیم را رعایت نکنید، میتواند برای شما عوارضی داشته باشد. این عوارض عبارتند از:

  • احساس خستگی و ضعف
  • سردرد و سرگیجه
  • گرفتاری روحی و افسردگی
  • احساس تهوع و استفراغ
  • مشکلات گوارشی مانند یبوست یا اسهال
  • اختلالات خواب و بیداری
  • ناراحتی عمومی و تهوع
  • افزایش خطر ابتلا به اختلالات تغذیه
  • افزایش نگرانی و استرس

همچنین افراد زیر 18 سال، خانم های باردار و افرادی که بیماری های مزمن دارند نباید از رژیم فستینگ استفاده کنند.

 

در رژیم فستینگ چی بخوریم ؟

بالاتر اشاره کردیم که در این رژیم اهمیتی ندارد که شما چه مواد غذایی‌ای مصرف میکنید و در هر صورت میتوانید کاهش وزن داشته باشید، اما بهتر است از مواد غذایی‌ای استفاده کنیم که به سلامتی ما کمک بیشتری بکنند. مواد مورد نیاز بدن در رژیم فستینگ عبارتند از:

  • پروتئین : یک انسان عادی باید به ازای هر کیلوگرم از وزن خود، یک گرم پروتئین مصرف کند تا بدن سالم تری داشته باشد. شما میتوانید بیشترین پروتئین را از تخم مرغ، مرغ، ماست ایسلندی یا یونانی، سویا، لوبیا و مکمل پروتئین وی دریافت کنید.
  • فیبر : در رژیم فستینگ فعالیت روده کمتر میشود و احتمال ابتلا به مشکلات گوارشی زیاد میشود. فیبر برای سلامت روده بسیار مفید است و از این مشکلات جلوگیری می‌کند. با مصرف سبزیجات مثل اسفناج و کاهو و یا حبوبات مثل لوبیا، نخود و عدس میتوانید فیبر بالایی دریافت کنید.
  • ویتامین ها : باید توجه داشته باشید که در رژیم فستینگ ویتامین های مورد نیاز به اندازه کافی به بدنتان برسند. میوه ها ، سبزیجات ، ماهی، تخم مرغ و ماست مواد غذایی‌ای هستند که میتوانند ویتامین های مورد نیاز را به بدنتان برسانند.

 

سخن آخر

رژیم فستینگ یا روزه داری نوعی رژیم مخصوص لاغری و کاهش وزن است. در این رژیم زمان غذا خوردن بیشتر از خود غذا اهمیت دارد. توجه داشته باشید که برای استفاده از این رژیم هم مثل هر رژیم غذایی دیگری باید با یک پزشک مشورت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در این مقاله به سوال رژیم فستینگ چیست پرداختیم و به طور کامل با انواع مختلف آن آشنا شدیم و مزایا و معایب‌ آنها را بررسی کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *